Evde Saç Bakımı Yapmak ve Sakal Kesmek İçin İdeal Markalar

Covid-19’un etkisiyle evde kal dönemlerinde önce mecburiyet olarak başlayan, ardından da aletlere yapılan yatırımla beraber birer alışkanlığa dönüşen saç bakımı ve sakal kesme işleri için, Türkiye’de ithall markalar piyasada yer alıyor. HardwareLab da, bu alanın en iyilerini okurları için araştırdı.

Evde saç bakımı konusunda Türkiye’de en çok satan markaların başında BaBayliss geliyor. Hakman Elektronik’in Türkiye’deki temsilcisi olduğu markanın saç şekillendirici fırçalar, saç maşaları, saç düzleştiricileri ve kurutma makineleri alanlarında ürünleri bulunuyor. Özellikle Covid-19 döneminde evde çalışmanın artmasıyla beraber, hem ev işi yapan hem de çocuklarıyla ilgilenen çalışan kadınların Zoom üzerinden gerçekleşen toplantılara hazırlanmak için kısıtlı vakti kalıyor.

Bu zaman diliminde de saç bakımı yapıp, önemli toplantılara iştirak etmek için hızlı ve pratik ürünler ön planda bulunuyor. BaBayliss’in ürünleri de tüketicilerin yorumlarına ve satış oranlarına bakıldığında bu alanda liderliği elinde bulunduruyor. www.hakman.com.tr’nin yanı sıra Hepsiburada, Gittigidiyor. N11.com, Mediamarkt, Amazon, Vodafone gibi birçok internet sitesinden de satışı yapılan BaBayliss ürünleri arasında birçok seçenek bulunuyor. Markanın çok satan modelleri arasında Babyliss C332E Sublim’ Touch 32 mm Saç Maşası, Babyliss ST327E Diamond Slim 235 Derece Islak-Kuru DüBabyliss AS136E Air Styler 1000 Hava Üflemeli Saç Şekillendirici Setizleştirici, gibi ürünler yer alıyor.

Traşta Japon Çeliği Farkı

Erkek bakım setleri arasında da yine en çok satan ve kaliteli markalarda liderlik BaBayliss’te bulunuyor. Evde traş olmanın alışkanlığa dönüşmesiyle beraber saç ve sakal kesimi için markanın Japon çeliğinden üretilen paslanmaz bıçaklı ürünleri revaçta. BaByliss T890E Japanese Steel Sakal Kesme ve Şekillendirme Makinesi, BaByliss E990E Japanese Steel Dijital Saç Kesme Makinesi ve BaByliss E978E Carbon Titanium Saç Kesme Makinesi ürünleri çok satanlar arasında bulunuyor.

Keratin Kaplamaya İlgi

Saç şekillendirici konusunda bir başka çok satan marka ise Grundig. Bir fiyat performans ürünü olan Grundig HS 5330 Seramik Keratin Kaplama İyonik Fonksiyonlu Saç Düzleştirici, şu anda evde kal döneminde en çok siparişi verilen ürünler arasında bulunuyor.

Türk Malı Tercihi

Yerli üretim yapan Arzum’a ait bu kategorideki ürünler de tüketicilerin ilk tercihleri arasında bulunuyor. Markanın Arzum AR5036 Superstar Saç Düzleştirici Fırça ürünü, e-ticaret sitelerinde en çok tercih edilen cihazlar arasında bulunuyor. Kullanıcılar markanın kalite ve performansından memnun olduğunu dile getiriyor.

Fiyat Performans Ürünü

Hollandalı dev üretici Philips de bu alanın dev oyuncuları arasında bulunuyor. modeli yine bir fiyat performans ürünü olarak en çok tercih edilen ürünler arasında.

Braun Üst Sıralarda

Traş makineleri arasında da Philips’in üstünlüğü bulunurken, markanın Philips MG3720 Erkek Bakım Seti 7’si 1 arada Saç & Sakal Şekillendirici ile Philips MG5720 Erkek Bakım Seti 9’u 1 arada Saç & Sakal Şekillendirici setleri çok satanlarda ilk sırada. Bu alanda Braun’un da büyük etkinliği bulunuyor. Markanın Braun Seri 5 B1000s Kablosuz Tıraş Makinası – EasyClean – EasyClick Islak & Kuru ürünü en çok satanlar arasında yer alıyor.